Niet lekker in je vel zitten

Of je nu man bent of vrouw en ongeacht je leeftijd en status, iedereen ervaart het ‘niet lekker in je vel zitten’ gevoel één of vaak meerdere periodes in zijn leven.

Wat zijn de symptomen van niet lekker in je vel zitten?

Symptomen van niet lekker in je vel zitten kunnen negatieve gevoelens zijn zoals somberheid, onzekerheid, vermoeidheid, stress, frustratie, ontevredenheid, ongelukkig, angstig, eenzaam, prikkelbaar of een zenuwachtig gevoel. Negatieve gevoelens kunnen zorgen voor fysieke klachten, een slecht eetpatroon en slapeloosheid wat jou emotioneel en lichamelijk moe maakt. Het kan jou belemmeren om te genieten van jouw leven. Leven wordt dan een opgave en je bent alleen aan het overleven.

Ervaar jij langere tijd negatieve gevoelens door persoonlijke, relationele of werk gerelateerde problemen, dan is het oppassen geblazen en hoogtijd voor verandering. Want als je te lang wacht dan worden jouw problemen steeds groter en lastiger om aan te pakken met overspannen klachten en een burn-out als gevolg.

Wat wil jouw lijf jou vertellen als je niet lekker in je vel zit?

Negatieve gevoelens ervaar je op plaatsen in jouw lichaam. Bijvoorbeeld een angstig gevoel kun je ervaren door druk op je borst, een benauwd gevoel in je keel of een onrustig gevoel in jouw buik. Jouw lijf wil jou vertellen dat je in actie moet komen en anders met zaken om moet gaan. Jouw lichaam snakt naar het willen hebben van een fijn gevoel en wil dat jij weer lekker in je vel zit.

Niet lekker in je vel? Schakel hulp in!

Wil jij af van negatieve gevoelens? Neem dan contact op mij. Samen gaan we een doelgericht traject aan en begeleid ik jou om weer lekker in je vel te komen.

Ik hoor vaak in mijn praktijk zeggen dat daar lef voor nodig is, maar wees niet bang. Door naar jouw verhaal te luisteren, sturing en inzicht te geven lukt het jou wel om een andere weg in te slaan. En waarom zou je eigenlijk bang zijn? Zoals het nu is, is het ook niet zoals je wilt. Niet lekker in je vel zitten is echt geen fijn gevoel, daar wil je het liefst vanaf.

Dus waar ben je dan eigenlijk bang voor?

Ik ben geen psycholoog of psychiater waarvan je diagnoses krijgt en ik ga ook niet in oude wonden zitten wroeten. We bespreken samen kort waar jouw littekens, patronen en gedrag vandaan komen en wat de oorzaak is dat je niet lekker in je vel zit. Daarna gaan we samen aan de slag om te kijken wat je graag zou willen veranderen of wat jij ervoor nodig hebt om wel weer lekker in je vel te komen. Aan de hand van jouw doelen ga je van overleven naar genieten van je leven waardoor je een gelukkig en tevreden gevoel krijgt. Dit gun ik jou van harte.

Gun jij dit jezelf ook?

Bel of mail mij dan voor het maken van een afspraak of kijk op individuele coaching voor meer informatie. De beste investering, is immers de investering in jezelf.

Liefdevolle groet,

Petra Maas