Coaching vanuit passie en liefde

Gespecialiseerde en gediplomeerde Mental coach en Relatie coach voor individuen, stellen, families, ondernemers en werknemers.

profielfoto

Coaching vanuit passie en liefde

Gespecialiseerde en gediplomeerde Mental coach en Relatie coach voor individuen, stellen, families, ondernemers en werknemers.

profielfoto

Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Maas: Mental Coach en Relatie Coach. Ik woon met mijn gezin in Haaren, een mooi groen dorp dat tussen Den Bosch en Tilburg ligt. 

Van jongs af aan droomde ik van een gezin en een tevreden huisje boompje beestje gevoel. Ik romantiseerde dit beeld en realiseerde mij niet dat goed zorgen voor jezelf en liefde voor jezelf hierbij belangrijk is. Én het hebben van een fijne liefdesrelatie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ook een gezin combineren met het runnen van een succesvolle onderneming en hierin de balans bewaken bleek lastig te zijn. Doordat ik me onbewust in een destructieve relatie bevond belandde ik in een burn-out. Ik heb behoorlijk wat harde levenslessen hierdoor moeten ondergaan om weer dichter bij mezelf te komen. In de stroming waar ik mezelf nu in bevind voel ik me zelfverzekerd, autonoom, onafhankelijk en veelal gelukkig. En dit gun ik ook anderen waardoor ik een omscholingstraject ben ingegaan om anderen te helpen die vastlopen op persoonlijk, relationeel of werkvlak.

Ik raakte door mijn persoonlijk ontwikkelingstraject steeds meer geboeid hoe mijn blauwdruk (hechting) van mijn ouderlijk gezin doorwerkte in de liefde voor mezelf, mijn rol en plek die ik in mijn relatie innam en hoe ik me gedroeg op de werkvloer. Ik zag op alle vlakken mijn “Pleaser” gedrags- en communicatiepatronen steeds weer terugkomen en zodra ik mijn patronen doorhad kon ik een veranderingsproces doorgaan. Ik was verbaasd dat mijn blauwdruk zo’n grote invloed had op diverse levensgebieden (op jezelf, je relatie en je werk) en over het positieve effect nadat ik gedragsveranderingen in mijn leven had doorgevoerd. 

Onbewust hielp ik met mijn positieve mind-set, groot empathie vermogen, intuïtie en mijn “Pleaser” karakterstructuur al heel mijn leven anderen. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd hoe wij genetisch in elkaar zitten en ons brein gevormd is. 

Hoe komt het dat we steeds weer tegen dezelfde levenslessen aanlopen? Hoe doorbreek je deze cirkel? Wat is het geheim van een gezonde relatie? Wanneer is het verstandig om uit een destructieve relatie te ontsnappen? Hoe zorg je dat je de balans werk-privé goed bewaakt en je je werkplezier vergroot? En hoe voorkom je dat je negatieve patronen niet van generatie op generatie aan je kinderen doorgeeft? Allemaal vragen die door mijn hoofd speelde.

Na het lezen van vele boeken en wetenschappelijke artikelen en mijn eigen groeiproces die mijn plezier in mijn leven aanzienlijk vergrootte, besloot ik mezelf om te scholen en anderen te gaan helpen die vastlopen en het leven als een zware klus ervaren. 

Ik vind het namelijk sonde, gezien de korte tijd die wij hier op aarde hebben, om in stressvolle cirkels rond te blijven draaien en niet in actie te komen voor een leuker leven. Door jezelf steeds maar weer op te zadelen met veel stress, jezelf in het lijden te houden door pijn uit het verleden en te lang vast te blijven zitten in ongezonde patronen of destructieve (werk)relaties gaat dit ten koste van jouw levensgeluk. En het erge vind ik dat door te blijven hangen in negatieve patronen, we deze ook nog eens doorgeven aan onze kinderen en we hun daarmee belasten.

Ik merkte dat ik veel plezier aan mijn omscholingstraject beleefde en cum laude haalde ik mijn diploma’s en certificaten: Mental Coach, Relatie Coach, Systemisch werken, Acceptance en Commitment Therapy, Coachen op zelfvertrouwen en Rouwcoaching. Ik ontwikkelde mijn eigen werkwijze die mooie resultaten opleveren (zie mijn referenties).

Met oprechte interesse luister ik telkens weer nieuwsgierig, met mildheid en met compassie naar de verhalen van mijn cliënten. Ik oordeel nimmer en zo probeer ik vertrouwen en veiligheid te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat in het openstellen en jezelf aan durven kijken met alles wat er is, er een kwetsbare en ongekende kracht zit. En telkens weer kom ik tot de ontdekking dat vanuit deze kwetsbaarheid iedere cliënt superkrachten in zichzelf ontdekt om over te gaan naar LEVEN in plaats van OVERLEVEN.

Mijn kennis door mijn opleidingen samen met mijn analytische karakter, het aanvoelen van dingen en door mijn levens- en werkervaring kijk ik met een open blik naar situaties en zie ik snel verbanden waar het op misgaat.

Ik heb voor een snel groeiende organisatie als internationaal Purchase Manager gewerkt en daarna heb ik jarenlang een succesvolle onderneming samen met inmiddels mijn ex partner geleid. Ik ben dan ook er bekend met de dynamiek in snel groeiende organisaties waarbij veel stress komt kijken en de juiste koers houden lastig kan zijn. Wanneer spanningen oplopen in je relatie of op je werk, komt er altijd meer druk op interacties tussen mensen. Dit heeft zowel privé als zakelijk zijn weerslag. Door mijn coaching opleidingen kan ik snel een beeld krijgen van wat er werkelijk speelt of dit nu een crisis is in een liefdes- of familierelatie betreft of een conflict op de werkvloer.

Zowel in conflicten met je partner, op de werkvloer of conflicten in je familie zie ik vooral overeenkomsten. Telkens weer is het kijken naar de achterliggende behoefte. Wat wil iemand als deze boos of verdrietig is? Wat wil hij/zij eigenlijk echt? Vaak is het niet goed contact kunnen maken met jouw gevoelens en behoeftes en niet goed kunnen luisteren en geen empathie voor elkaars verhaal het geen waar cliënten op vastlopen. Door je gelijk willen krijgen, lijnrecht tegenover blijven staan en te hoog oplopende emoties staan cliënten vaak niet meer open om samen op zoek te gaan naar constructieve oplossingen die voor beide goed voelen. 

Communicatie is een ontzettend belangrijk aspect van het aangaan van een goede relatie met jezelf en met je naasten. Het is ook essentieel in het onderhouden van goede relaties. Ik kan vanuit veiligheid in sessies behoorlijk confronterend zijn, maar altijd met een liefdevolle intentie om cliënten dichter bij zichzelf te brengen. Kortom, ik doe mijn werk vanuit passie en om zo ook een bijdrage te leveren aan een gezonde en liefdevollere wereld.

Waarom naar Petra Maas Mental Coach en Relatie Coach omgeving Den Bosch en Tilburg?

Zelf ben ik erg sentitief en pik ik veel (onbewuste) signalen en emoties op. Dit combineer ik met mijn rationele en analytische vaardigheden. Dat zorgt er mede voor dat we snel tot de kern kunnen komen. Hierdoor kan ik jou of jullie optimaal begeleiden naar meer levensgeluk, verbinding en werkplezier.

Ik pas creatieve systemische oefeningen toe die vaak voor een verrassende beweging zorgen doordat ik mijn cliënten hiermee uit hun hoofd haal. Ik ben open-minded en geen enkel onderwerp is taboe. Ik kan confronteren, ballonnetjes oplaten (om jou het sociaal wenselijk gedrag los te kunnen laten), spiegelen, kennis delen t.a.v. allerlei therorieën over hoe ons brein werkt en de verschillen benoemen tussen verschillende karakterstructuren en hoe deze op elkaar reageren. Ik stel vooral veel vragen en luister op verschillende niveaus. Ik kijk vooral naar kleine details in de non verbale communicatie. 

Verder werk ik vanuit respect, mildheid, veiligheid, humor en ontspanning. Daarbij gebruik ik diverse oefeningen en technieken om jou of jullie te helpen dichter bij de gewenste situatie te komen. Systemisch werk is iets wat ik vrijwel altijd inzet bij coaching. Dit is echt een magische methode, waarmee snel resultaat te boeken is. Ik begeleid vanuit rust en zoek daarin ruimte om met energie jou of jullie te laten bewegen. Vanzelfsprekend creëer ik een veilige, positieve omgeving waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Dit alles onder het genot van heerlijk vers kopje thee of koffie. 

Petra Maas, jouw rots in de branding

Maasstroom Coaching

Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Maas: Mental Coach en Relatie Coach. Ik woon met mijn gezin in Haaren, een mooi groen dorp dat tussen Den Bosch en Tilburg ligt. 

Van jongs af aan droomde ik van een gezin en een tevreden huisje boompje beestje gevoel. Ik romantiseerde dit beeld en realiseerde mij niet dat goed zorgen voor jezelf en liefde voor jezelf hierbij belangrijk is. Én het hebben van een fijne liefdesrelatie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ook een gezin combineren met het runnen van een succesvolle onderneming en hierin de balans bewaken bleek lastig te zijn. Doordat ik me onbewust in een destructieve relatie bevond belandde ik in een burn-out. Ik heb behoorlijk wat harde levenslessen hierdoor moeten ondergaan om weer dichter bij mezelf te komen. In de stroming waar ik mezelf nu in bevind voel ik me zelfverzekerd, autonoom, onafhankelijk en veelal gelukkig. En dit gun ik ook anderen waardoor ik een omscholingstraject ben ingegaan om anderen te helpen die vastlopen op persoonlijk, relationeel of werkvlak.

Ik raakte door mijn persoonlijk ontwikkelingstraject steeds meer geboeid hoe mijn blauwdruk (hechting) van mijn ouderlijk gezin doorwerkte in de liefde voor mezelf, mijn rol en plek die in in mijn relatie innam en hoe ik me gedroeg op de werkvloer. Ik zag op alle vlakken mijn “Pleaser” gedrags- en communicatiepatronen steeds weer terugkomen en zodra ik mijn patronen doorhad kon ik een veranderingsproces doorgaan. Ik was verbaasd dat mijn blauwdruk zo’n grote invloed had op diverse levensgebieden (op jezelf, je relatie en je werk) en over het positieve effect nadat ik gedragsveranderingen in mijn leven had doorgevoerd. 

Onbewust hielp ik met mijn positieve mind-set, groot empathie vermogen, intuïtie en mijn “Pleaser” karakterstructuur al heel mijn leven anderen. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd hoe wij genetisch in elkaar zitten en ons brein gevormd is. 

Hoe komt het dat we steeds weer tegen dezelfde levenslessen aanlopen? Hoe doorbreek je deze cirkel? Wat is het geheim van een gezonde relatie? Wanneer is het verstandig om uit een destructieve relatie te ontsnappen? Hoe zorg je dat je de balans werk-privé goed bewaakt en je je werkplezier vergroot? En hoe voorkom je dat je negatieve patronen niet van generatie op generatie aan je kinderen doorgeeft? Allemaal vragen die door mijn hoofd speelde.

Na het lezen van vele boeken en wetenschappelijke artikelen en mijn eigen groeiproces die mijn plezier in mijn leven aanzienlijk vergrootte, besloot ik mezelf om te scholen en anderen te gaan helpen die vastlopen en het leven als een zware klus ervaren. 

Ik vind het namelijk sonde, gezien de korte tijd die wij hier op aarde hebben, om in stressvolle cirkels rond te blijven draaien en niet in actie te komen voor een leuker leven. Door jezelf steeds maar weer op te zadelen met veel stress, jezelf in het lijden te houden door pijn uit het verleden en te lang vast te blijven zitten in ongezonde patronen of destructieve (werk)relaties gaat dit ten koste van jouw levensgeluk. En het erge vind ik dat door te blijven hangen in negatieve patronen, we deze ook nog eens doorgeven aan onze kinderen en we hun daarmee belasten.

Ik merkte dat ik veel plezier aan mijn omscholingstraject beleefde en cum laude haalde ik mijn diploma’s en certificaten: Mental Coach, Relatie Coach, Systemisch werken, Acceptance en Commitment Therapy, Coachen op zelfvertrouwen en Rouwcoaching. Ik ontwikkelde mijn eigen werkwijze die mooie resultaten opleveren (zie mijn referenties).

Met oprechte interesse luister ik telkens weer nieuwsgierig, met mildheid en met compassie naar de verhalen van mijn cliënten. Ik oordeel nimmer en zo probeer ik vertrouwen en veiligheid te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat in het openstellen en jezelf aan durven kijken met alles wat er is, er een kwetsbare en ongekende kracht zit. En telkens weer kom ik tot de ontdekking dat vanuit deze kwetsbaarheid iedere cliënt superkrachten in zichzelf ontdekt om over te gaan naar LEVEN in plaats van OVERLEVEN.

Mijn kennis door mijn opleidingen samen met mijn analytische karakter, het aanvoelen van dingen en door mijn levens- en werkervaring kijk ik met een open blik naar situaties en zie ik snel verbanden waar het op misgaat.

Ik heb voor een snel groeiende organisatie als internationaal Purchase Manager gewerkt en daarna heb ik jarenlang een succesvolle onderneming samen met inmiddels mijn ex partner geleid. Ik ben dan ook er bekend met de dynamiek in snel groeiende organisaties waarbij veel stress komt kijken en de juiste koers houden lastig kan zijn. Wanneer spanningen oplopen in je relatie of op je werk, komt er altijd meer druk op interacties tussen mensen. Dit heeft zowel privé als zakelijk zijn weerslag. Door mijn coaching opleidingen kan ik snel een beeld krijgen van wat er werkelijk speelt of dit nu een crisis is in een liefdes- of familierelatie betreft of een conflict op de werkvloer.

Zowel in conflicten met je partner, op de werkvloer of conflicten in je familie zie ik vooral overeenkomsten. Telkens weer is het kijken naar de achterliggende behoefte. Wat wil iemand als deze boos of verdrietig is? Wat wil hij/zij eigenlijk echt? Vaak is het niet goed contact kunnen maken met jouw gevoel en behoeftes en niet goed kunnen luisteren en geen empathie voor elkaars verhaal het geen waar cliënten op vastlopen. Door je gelijk willen krijgen, lijnrecht tegenover blijven staan en te hoog oplopende emoties staan cliënten vaak niet meer open om samen op zoek te gaan naar constructieve oplossingen die voor beide goed voelen. 

Communicatie is een ontzettend belangrijk aspect van het aangaan van een goede relatie met jezelf en met je naasten. Het is ook essentieel in het onderhouden van goede relaties. Ik kan vanuit veiligheid in sessies behoorlijk confronterend zijn, maar altijd met een liefdevolle intentie om cliënten dichter bij zichzelf te brengen. Kortom, ik doe mijn werk vanuit passie en om zo ook een bijdrage te leveren aan een gezonde en liefdevollere wereld.

Waarom naar Petra Maas Mental Coach en Relatie Coach omgeving Den Bosch en Tilburg?

Zelf ben ik erg sentitief en pik ik veel (onbewuste) signalen en emoties op. Dit combineer ik met mijn rationele en analytische vaardigheden. Dat zorgt er mede voor dat we snel tot de kern kunnen komen. Hierdoor kan ik jou of jullie optimaal begeleiden naar meer levensgeluk, verbinding en werkplezier.

Ik pas creatieve systemische oefeningen toe die vaak voor een verrassende beweging zorgen doordat ik mijn cliënten hiermee uit hun hoofd haal. Ik ben open-minded en geen enkel onderwerp is taboe. Ik kan confronteren, ballonnetjes oplaten (om jou het sociaal wenselijk gedrag los te kunnen laten), spiegelen, kennis delen t.a.v. allerlei therorieën over hoe ons brein werkt en de verschillen benoemen tussen verschillende karakterstructuren en hoe deze op elkaar reageren. Ik stel vooral veel vragen en luister op verschillende niveaus. Ik kijk vooral naar kleine details in de non verbale communicatie. 

Verder werk ik vanuit respect, mildheid, veiligheid, humor en ontspanning. Daarbij gebruik ik diverse oefeningen en technieken om jou of jullie te helpen dichter bij de gewenste situatie te komen. Systemisch werk is iets wat ik vrijwel altijd inzet bij coaching. Dit is echt een magische methode, waarmee snel resultaat te boeken is. Ik begeleid vanuit rust en zoek daarin ruimte om met energie jou of jullie te laten bewegen. Vanzelfsprekend creëer ik een veilige, positieve omgeving waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Dit alles onder het genot van heerlijk vers kopje thee of koffie. 

Petra Maas, jouw rots in de branding

Maasstroom Coaching

Mijn kernwaarden

Huisje, boompje, beestje, maar dan versie 2.0

Ik voel me gelukkig en ervaar plezier in mijn leven. Ik woon met mijn gezin en hond in Haaren. We bespreken samen alles, lachen veel en genieten van de kleinste momenten. Deze stabiele basis zorgt voor rust.

Hiernaast houd ik van uitdagingen. Op sportief, werkvlak en alles wat mij triggert om uit te proberen. Geen sleur, maar actief in beweging blijven het liefst tot aan mijn 85e. 

Zelfstandig, authentiek en financieel zelfredzaam

Ik wil een ondernemende dame zijn die haar mannetje staat en haar eigen boontjes dopt.  Het leven omarmen en toelachen.

Ook ben ik trots op mezelf hoe ik dalen die bij het leven horen weet te trotseren geheel op mijn eigen authentieke wijze zonder dat ik me iets er iets van aantrek wat anderen hiervan vinden. Leren van het verleden en je blik op een mooie toekomst gericht.

Van betekenis zijn als coach voor jou

Als gediplomeerd coach wil ik van betekenis zijn in jouw leven. Wij werken misschien een half jaar of jaar samen, mijn hulp moet jou de rest van je leven blijven helpen.

Je hebt nu nog x jaar voor je, maak daar iets mooiers van. Een leven wat jou een gelukkig en tevreden gevoel geeft. Dat is mijn doel. Als gecertificeerd coach met levenservaring, mijn ervaring om een team te leiden en als ondernemer kan ik jou begeleiden met het onderhouden van goede relaties. 

Mijn kernwaarden

Huisje, boompje, beestje, maar dan versie 2.0

Ik voel me gelukkig en ervaar plezier in mijn leven. Ik woon met mijn gezin en hond in Haaren. We bespreken samen alles, lachen veel en genieten van de kleinste momenten. Deze stabiele basis zorgt voor rust.

Hiernaast houd ik van uitdagingen. Op sportief, werkvlak en alles wat mij triggert om uit te proberen. Geen sleur, maar actief in beweging blijven het liefst tot aan mijn 85e. 

Zelfstandig, authentiek en financieel zelfredzaam

Ik wil een ondernemende dame zijn die haar mannetje staat en haar eigen boontjes dopt.  Het leven omarmen en toelachen.

Ook ben ik trots op mezelf hoe ik dalen die bij het leven horen weet te trotseren geheel op mijn eigen authentieke wijze zonder dat ik me iets er iets van aantrek wat anderen hiervan vinden.

Van betekenis zijn als coach voor jou

Als gediplomeerd coach wil ik van betekenis zijn in jouw leven. Wij werken misschien een half jaar of jaar samen, mijn hulp moet jou de rest van je leven blijven helpen.

Je hebt nu nog x jaar voor je, maak daar iets mooiers van. Een leven wat jou een gelukkig en tevreden gevoel geeft. Dat is mijn doel. 

“Zorg telkens weer dat je blijft lachen ondanks dalen die bij het leven horen en laat die mooie lach op je gezicht niet verdwijnen door wat jou in het verleden overkomen is”

– Petra Maas

“Zorg telkens weer dat je blijft lachen ondanks dalen die bij het leven horen en laat die mooie lach op je gezicht niet verdwijnen door wat jou in het verleden overkomen is”

– Petra Maas

Ik denk vrijblijvend met je mee. Kennismaken?

Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Jij of jullie zijn altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend intake/kennismakingsgesprek. Daarna kun je een keuze maken uit losse sessies van 60 of 90 minuten of een coachtraject tegen een gereduceerd tarief van 10 sessies. Gedurende de sessies kijken we naar jou of jullie patronen, gevoelens, verwachtingen en behoeftes. 

Mocht een onderwerp niet aansluiten bij mijn expertise of mogelijkheden, dan is dat geen probleem! Ik heb namelijk ook een netwerk van psychologen, psychiaters en andere coaches, trainers en therapeuten om naar door te verwijzen.

Maatschappelijk betrokkenheid

Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid, draag ik dan ook vrijwillig bij aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Per maand neem ik één coachtraject aan tegen gereduceerd tarief. Je moet dan wel een goed onderbouwde reden hebben. 

Vul het contactformulier in of plan hieronder je kennismakingsgesprek in slechts 2 minuten in. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend, dus niets houdt je tegen. Ga deze mooie uitdaging aan en leer jezelf of elkaar beter kennen. 

Ik denk vrijblijvend met je mee. Kennismaken?

Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Jij of jullie zijn altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend intake/kennismakingsgesprek. Daarna kun je een keuze maken uit losse sessies van 60 of 90 minuten of een coachtraject tegen een gereduceerd tarief van 10 sessies. Gedurende de sessies kijken we naar jou of jullie patronen, gevoelens, verwachtingen en behoeftes. 

Mocht een onderwerp niet aansluiten bij mijn expertise of mogelijkheden, dan is dat geen probleem! Ik heb namelijk ook een netwerk van psychologen, psychiaters en andere coaches, trainers en therapeuten om naar door te verwijzen.

Maatschappelijk betrokkenheid

Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid, draag ik dan ook vrijwillig bij aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Per maand neem ik één coachtraject aan tegen gereduceerd tarief. Je moet dan wel een goed onderbouwde reden hebben. 

Vul het contactformulier in of plan hieronder je kennismakingsgesprek in slechts 2 minuten in. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Ga deze mooie uitdaging aan en leer jezelf of elkaar beter kennen.