Vind je omgaan met gevoelens lastig?

Gevoelens spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze beïnvloeden ons gedrag en de omgang met anderen.

Als je ouders je hebben aangemoedigd om naar je gevoelens te luisteren en ze te verwoorden, dan is het makkelijker om met gevoelens van jezelf en die van anderen om te gaan. Maar vele van ons hebben dit niet geleerd. Omdat je ouders dit bijvoorbeeld ook niet geleerd hebben van hun ouders. Of omdat ze te veel pijn hebben moeten doorstaan. Het kan dan lastig zijn om met gevoelens om te gaan en deze te verwoorden of in te spelen op de gevoelens van anderen.

Kinderen hebben meer behoefte aan voorbeelden dan aan kritiek.

Misschien heb jij je wel voorgenomen om hartzeer te vermijden, omdat je door redenen al vroeg volwassen moest zijn, en houd je afstand. Mocht je wel fouten maken? Óf werd je afgestraft waardoor je steun en vertrouwen hebt gemist? En ook als je niet geleerd hebt om voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven kun je please of prestatie gedrag hebben ontwikkeld. Hierdoor heb je het eigen “nee” misschien wel opgegeven of ben je over je grenzen aan het werken. Zo zijn er vele redenen op te noemen. 

Ook de verschillen in opvoeding tussen man en vrouw kunnen een rol spelen.

Hoe komt het dat het lijkt dat vrouwen altijd boos zijn en mannen zich altijd terugtrekken?

Dit komt door de manier hoe mannen en vrouwen zijn opgevoed. Meisjes wordt geleerd om zich bewust te zijn van emoties en het onderhouden van relaties. Mannen leren daarentegen om te presteren, zich sterk voor te doen en niet te falen. Vrouwen willen hierdoor vaak eindeloos praten terwijl mannen in de “doe” modus schieten en graag snel weer verder willen.

Wanneer je hart te veel heeft geleden in het verleden. Kan het moeilijk worden om je gevoelens te uiten in het heden.

Vind jij het lastig om gevoelens te herkennen, erkennen en te uiten? Maasstroom Coaching kan jou bij dit stukje verder helpen en jou leren hoe je beter om kunt gaan met negatieve gevoelens. Want aandacht hebben voor jouw gevoelens en emoties is belangrijk om dichter bij jezelf te komen en een betere verbinding met anderen te ervaren. Maasstroom Coaching helpt jou bewuster te worden en anderen beter te begrijpen.

Vertel wat maakt dat het omgaan met gevoelens voor jou zo lastig is? Het zou mij verbazen als ik jou niet zou kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact op of neem een kijkje bij mijn referenties.

Wil je vrijblijvend contact om af te tasten of ik je kan helpen?  Bel mij of vul het contactformulier in.