Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling laat ons snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter ons gedrag. We zijn ons niet bewust van het onzichtbare familiesysteem waarin we in onze jeugd al in terecht zijn gekomen. Dit bepaalt ons handelen van nu in relaties, opvoeding, werk et cetera. Veel persoonlijke problemen en levensvragen komen voort uit verstrikkingen in het familiesysteem. 

Enkele voorbeelden waarbij een familieopstelling kan helpen:

– je leven verloopt stroef waardoor alles veel moeite en energie kost

– je staat niet op de juiste plek, omdat je als kind bijvoorbeeld voor je vader of moeder hebt moeten zorgen

– de ordening klopt niet door bijvoorbeeld een miskraam of uitsluiting van een familielid

– verantwoordelijkheden die bij een rol horen worden niet of te veel genomen

– je ervaart een ongelukkig of onbestemd gevoel en je weet niet waar het vandaan komt

– je wordt steeds geconfronteerd met terugkerende conflicten

– je vindt het lastig om zichtbaar te zijn

– je hebt moeite met het aangeven van grenzen, nee zeggen of jezelf op nummer 1 zetten

– je heb moeite met het maken van keuzes

– je komt maar niet van een verslaving af

– je merkt dat relaties steeds mislukken

Een familieopstelling maakt je bewust van jouw loyaliteit aan je familie of binnen jouw gezin. Pas als het systeem zichtbaar is, kun je eventuele knelpunten herkennen, erkennen en eventueel wegnemen. Door systemisch werk van een familieopstelling kunnen vastzittende emoties en overtuigingen op deze manier vrijkomen en kan er beweging ontstaan in het hele familiesysteem.

Voorafgaand aan een familieopstelling krijg je eerst een mental coachgesprek om jouw kernvraag te bepalen en daarna gaan we samen één op één aan de slag. 

Wat is het effect van een familieopstelling?

Een familieopstelling helpt ons om verborgen of halfbewuste verbanden te zien. En wat mogelijke wegen zijn om ons liefdevol uit verstrikkingen los te maken voor meer rust en ruimte. 

Een familieopstelling zorgt voor bewustwording en inzicht waardoor heling plaats vindt wat als zeer diepgaand en bevrijdend wordt ervaren. Na een opstelling ga je naar huis met een veranderd innerlijk beeld en minder projectie op anderen. Je krijgt een krachtige prikkeling die voor een fundamentele verandering in je denken, voelen en doen zorgt.

Voor wie een familieopstelling?

Een familieopstelling is geschikt voor jou als je vastloopt in het leven, last hebt van terugkerende patronen, als je je afvraagt waar jouw gedrag of patronen vandaan komen,  je jezelf beter wilt leren begrijpen of als je toe bent aan een belangrijke verandering in je leven: relationeel, persoonlijk of professioneel. En als je bereid bent om daar op een dieper niveau naar te kijken. 

Loop jij ergens op vast of kan jouw relatie tot anderen wat hulp gebruiken?

Bel mij of vul het contactformulier in. Je mag kort jouw hulpvraag vermelden als je dat fijn vindt.