Zit jij niet lekker in je vel?

Of je nu man bent of vrouw en ongeacht je leeftijd en status, iedereen ervaart dit gevoel wel één of vaak meerdere periodes in zijn leven.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen van niet lekker in je vel zitten kunnen negatieve gevoelens zijn zoals somberheid, onzekerheid, vermoeidheid, stress, frustratie, ontevredenheid, ongelukkig, angstig, eenzaam, prikkelbaar of een zenuwachtig gevoel. Door deze gevoelens kunnen er ook fysieke klachten en een slecht eetpatroon ontstaan en je kunt last krijgen van slapeloosheid wat jou emotioneel en lichamelijk moe maakt.

Ervaar jij langere tijd dit negatieve gevoel of deze klachten door persoonlijke of relationele problemen of loopt het op jouw werk niet fijn, dan is het voor jou oppassen geblazen en hoogtijd voor verandering. Want als je te lang wacht dan worden jouw problemen groter en moeilijker aan te pakken.

Wat wil jouw lijf jou vertellen?

Doordat jouw lijf deze negatieve signalen uitzendt naar jouw hoofd, hart en lichaam, wil jouw lijf jou eigenlijk vertellen, dat je niet in balans bent met jezelf en dat je in actie moet komen! Als je op je automatische piloot verder gaat of in een hoekje gaat zitten wachten tot het over is, dan verandert er niets. Jouw lichaam wil jou zo activeren om jou terug op het pad te brengen, zodat je een fijner gevoel krijgt!

Schakel hulp in om van dit rot gevoel af te komen

Wil jij van dit gevoel af, neem dan contact op met een mental coach die doelgericht met jouw negatieve gevoel aan de slag gaat. Ik hoor vaak in mijn praktijk zeggen dat daar eerst lef voor nodig is, maar wees niet bang. Het enige wat ik doe is naar jou luisteren en jou sturing en inzicht geven waardoor het jou wel lukt om een andere weg in te slaan. En waarom zou je eigenlijk bang zijn, want zoals het nu is, is het ook niet zoals je wilt. Niet lekker in je vel zitten is echt geen fijn gevoel, daar wil je het liefst vanaf.

Dus waar ben je dan eigenlijk bang voor?

Ik ben geen psycholoog of psychiater waarvan je diagnoses krijgt en ik ga ook niet in oude wonden zitten wroeten. We bespreken samen kort waar jouw littekens, patronen en gedrag vandaan komen en wat de oorzaak is dat je niet lekker in je vel bent komen te zitten. Daarna gaan we samen aan de slag om te kijken wat je graag zou willen veranderen of wat jij ervoor nodig hebt om wel weer lekker in je vel te komen. Aan de hand van jouw doelen ga je van overleven naar genieten van je leven waardoor je jouw pad fijner kunt volgen. Dit gun ik jou van harte.

Gun jij dit jezelf ook?

Bel of mail mij dan voor het maken van een afspraak of kijk op https://maasstroomcoaching.nl/diensten/mental-coaching-voor-particulieren/ voor meer informatie. De beste investering, is immers de investering in jezelf.

Liefdevolle groet,

Petra Maas