Use your smile to change the world, don't let the world change your smile
Persoonlijke groei en meer van het leven genieten. Dat is wat ik jou gun. Ik daag je uit het beste van jezelf naar boven te halen. Vanuit mijn eigen puurheid en kwetsbaarheid deel ik graag mijn verhaal.

Ik ben Petra Maas. Samen met onze twee zonen woon ik in Haaren, een dorpje in Noord-Brabant. Ik heb op HBO niveau de studies mental coach, relatie coach, acceptance and commitment therapie, familieopstellingen, coaching op zelfvertrouwen en rouwcoaching afgerond. 

Rots in de branding

Iedereen krijgt bij zijn geboorte een naam. Ik heb de betekenis van mijn naam vele jaren erg letterlijk genomen. Petra staat voor rots in de branding. In mijn familieopstelling stond ik niet op mijn eigen plek. Dit maakte dat ik please gedrag ontwikkelde. Ik wilde gezien en gehoord worden. Voor steeds meer mensen werd ik de rots in de branding, maar ik nam geen verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven. 

Ik kom uit een ondernemersgezin met een duidelijke rolverdeling. Door hard te werken was ik succesvol als internationaal purchase manager en later als zelfstandig ondernemer. Mijn automatisch gevormde piloot in mijn jeugd en mijn please gedrag nam ik mee in mijn relatie en in mijn werk. Grenzen stellen en uiting geven aan mijn eigen verlangens en gevoelens heb ik niet meegekregen. Ik hield vaak wijselijk mijn mond, zoals ik geleerd had en deed wat er van mij gevraagd en verlangd werd. 

Petra Maas
Je kwetsbaar opstellen maakt je niet zwak, maar laat zien hoe sterk en mooi je werkelijk bent. 

Het ging ons voor de wind. Maar ons uitgestippelde leven – een goedlopende onderneming combineren met een groot gezin – ging door Hyperemesis Gravidarum (extreme vorm van zwangerschapsbraken) en miskramen niet in vervulling. Hierom rouwen deed ik niet, want er waren wel ergere dingen. Zo ging ik met alle persoonlijke verliezen om. Dit alles bij elkaar een mooie cocktail om in een burn-out en relatiecrisis te belanden. 

Gelukkig werden met de juiste hulp mijn ogen geopend. Ik kwam tot het besef dat ik niet goed voor mezelf zorgde. Dankzij coachgesprekken en andere keuzes te maken kwam ik dichter bij mijn natuurlijke zelf.  Ik voelde me sterker, zelfverzekerder, gelukkiger, succesvoller en bovenal voelde ik meer liefde. 

Om mij heen zag ik steeds meer mensen vastlopen. Met burn-out klachten kampen, die niet gelukkig in hun relatie meer waren of geen plezier haalden uit hun werk. Ik besloot mijn pleaser skills en mijn eigen persoonlijke groei in deze stukken als kracht te gaan gebruiken en mezelf om te scholen. 

Zo ontstond Maasstroom Coaching. Mijn drijfveer: anderen helpen met het doorbreken van patronen die niet meer werken. 

Wat mij onderscheidend maakt, is dat ik niet elk uur een cliënt ontvang en dat er ruimte is om tussen de gesprekken door om even te bellen of te appen mocht je tussentijds een luisterend oor of handvaten nodig hebben. Dit persoonlijke wil ik er graag inhouden om mijn cliënten optimaal te kunnen begeleiden. Dit valt binnen het traject en hier breng ik niks voor in rekening. Het is een extra service als de nood aan de man is. Mijn tarieven houd ik bewust betaalbaar, omdat ik het fijn vind om maatschappelijk verantwoord te ondernemen zodat zoveel mogelijk cliënten betaalbaar hulp kunnen inschakelen.

Wandel je liever samen pratend door de natuur? Dan trekken we onze wandelschoenen aan. Door een groene wandeling word je hoofd en denken helderder.  

Ben je benieuwd of ik jou helpen? Bel of mail mij en vertel me waar jij mee worstelt?  

Of wil je meer weten over mij? Neem eens een kijkje bij referenties, ervaringen van anderen.

Liefdevolle groet,

Petra Maas