Elke relatie bied je kans om te groeien en iets over jezelf te leren

Zit je relatie in een dip? Relatiecoaching helpt.

Is er in jouw relatie sprake van wantrouwen en jaloezie? Voel jij je eenzaam of ongelukkig in je relatie? Mis je intimiteit met je partner? Hoe krijg je het gevoel weer terug?

Een relatie heeft net zoals een brug pilaren nodig om te blijven staan. Gelijkwaardigheid, balans, veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn heel belangrijk. Dat klinkt logisch, maar zo simpel is het helaas niet. Veel stellen schakelen pas hulp in als het eigenlijk al te laat is of als er een ander in het spel is. Wacht niet totdat jouw relatie escaleert.  

Is relatietherapie zinvol?

Je hoofd als een struisvogel in het zand steken en doen alsof er geen problemen zijn, lost jullie problemen niet op. Als het niet lukt om uit de negatieve spiraal te komen, heb je hulp nodig om je blinde vlekken te ontdekken. Mijn ervaring is dat relatietherapie of communicatie coaching inzicht en bewustwording brengt. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Relatietherapie helpt om weer een veilige harmonieuze basis te creëren voor jezelf en de ander. Ik begeleid jullie in dit proces, oprecht, open en eerlijk.

Hoe verloopt het traject?

In het begin van het traject komen jullie problemen naar boven. Daarna gaan jullie samen aan het werk en komt ieder dichter bij zijn of haar natuurlijke zelf die weet wat goed voor jou is. Deze gesprekken verlopen met een lach en een traan.

Gun jezelf een gelukkige en gezonde relatie met jezelf

Het gezamenlijk doel is per stel of situatie verschillend. Ieder deelt zijn of haar kant van het verhaal in een individuele sessie, waarbij ik zonder oordeel luister. Mijn doel is dat jullie elkaar beter leren begrijpen en dat ieder inzicht krijgt wat jou gelukkig maakt. We werken ook aan persoonlijke doelen, waardoor het jullie allebei individuele groei oplevert. Mijn coachende aanpak leidt tot een verrijking van je leven.

Zet jezelf en jouw relatie op nummer 1.

Wacht niet (te) lang en maak een afspraak. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis. Hebben we een wederzijdse klik, dan bepalen we samen jullie doelen en gaan we aan de slag of we de liefde weer kunnen laten stromen.

Wil jij relatietherapie maar ziet jouw partner het nog niet zitten, overweeg dan alleen in therapie te gaan. Ik kan je helpen te reflecteren op jouw eigen aandeel, denk daarbij aan jouw manier van communiceren, het uiten van jouw gevoelens en behoeften of het leren stellen van grenzen.

Ook als je graag een relatie wilt, maar geen partner kunt vinden die goed bij jou past, kan individuele relatietherapie hierbij helpen.

Herken je dit:

  • Jullie willen ontzettend graag meer verbinding, maar het lukt niet.
  • Mijn partner gaat vreemd of ik heb een ander.
  • Jullie zijn uit elkaar gegroeid door een nieuwe levensfase of persoonlijke ontwikkeling.
  • In onze relatie is er een verschil in behoefte en beleving van seks en emotionele intimiteit.
  • In onze relatie hebben we verschillende normen en waarden over bijvoorbeeld opvoeding en geld.
  • Door de komst van kinderen is onze relatie veranderd.
  • Jullie ervaren problemen in jullie samengesteld gezin.
  • Je hebt hulp nodig bij het verwerken van een echtscheiding of relatiebreuk. 
Wacht dan niet te lang en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 
header_brug

Ervaringen van anderen

Nooit gedacht dat een samengesteld gezin met pubers makkelijk zou zijn. Maar ook niet dat we ooit zó vast zouden lopen. We waren niet echt van plan om hier hulp voor te zoeken. Dat is toch wel een stap…Maar O, zo blij dat we Petra hebben ontmoet. Petra’s hulp was verrassend en eenvoudig. Ze heeft specifieke aandacht voor alle betrokkenen. En weet dit vervolgens samen te smelten tot een oplossing waar iedereen gelukkig van wordt. Het is verbluffend hoe snel we resultaat boekten. Nog elke ochtend beginnen we vrolijk aan een nieuwe dag.
Sabine, 48 jaar
zelfstandig ondernemer
Petra heeft mij erg geholpen om terug in te zien waar het eigenlijk om gaat in een relatie. Niet blijven hangen in het verleden, aanpakken van je blokkades en met liefde samen aan de slag, met ruimte voor het gevoel en de behoeftes van de ander. Als je er midden in zit, zie je het niet altijd even helder. Met de visie en aanwijzingen van Petra heb ik afstand kunnen nemen van de situatie die veranderd moest worden en dat helpt enorm! En dit geldt niet alleen voor mij, maar voor de anderen. Ze heeft ons opnieuw in verbinding met elkaar gebracht. In een paar weken 180 graden gedraaid! Ik ben er ontzettend blij mee!
Hans, 49 jaar
schade expert